Impresii despre localitatea Dumbrava

Întâia oară am călcat pe pământul Dumbravei în anul 2001. Un fost coleg de la Teologie, astăzi un bun cumătru, Sergiu Certan mi-a sugerat ideea înălțării unui sfânt lăcaș. Deși comunitatea religioasă cu hramul Sf. Petru Movilă a fost înregistrată încă din 1997, nici terenul, nici actele necesare nu erau legalizate. Din data de 27 septembrie 2003, când a fost sfințită o Troiță pe locul rezervat bisericii, am început să mă îndrăgostesc tot mai mult de oamenii ce locuiesc aici, dar și să înțeleg că a fost un loc binecuvântat de Dumnezeu pentru a-I înălța o biserică.
Din ziua Nașterii Sf. Prooroc Ioan Botezătorul a anului 2006, au demarat lucrările de înălțare a lăcașului și de atunci mă consider locuitor al satului, chiar dacă rămân cu viza de reședință într-un cămin din sectorul Botanica.
Cred că Bunul Dumnezeu m-a adus în această localitate și am impresia că sunt aici de o viață și până la sfârșitul vieții. Aș vrea să ajungem la clipa când vom vedea această unică, irepetabilă și fără de preț podoabă a satului finisată și plină cu suflete rugătoare.

Preot Octavian Moșin (26.05.2011)