Vă îndemnăm să participaţi la PELERINAJUL TINERILOR

La 23 septembrie, ora 12.00, va avea loc Pelerinajul Tinerilor. Al cincilea an consecutiv liceeni, studenţi şi oameni de bună credinţă se deplasează pe jos, în preajma sărbătorii Înălţarea Sf. Cruci, de la Universitatea de Stat din Moldova spre Mănăstirea Sireţi (16 km).

Astfel, duminică, 23 septembrie, după Sf. Liturghie se va săvârşi Acatistul Sf. Nicolae şi se va porni la drum de la Biserica Universităţii de Stat din Moldova. Pelerinii vor purta cruci, steaguri, icoane şi vor intona cântări duhovniceşti.

Procesiunea se va deplasa pe străzile A. Mateevici până la str. V. Lupu, apoi pe str. A. Sciusev, bd. Ştefan cel Mare, Calea Ieşilor. Va urma deplasarea pe traseul Chişinău-Străşeni până la semaforul din or. Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireţi.

La benzinăria LUKOIL de la ieşirea din oraş, aproximativ la ora 14.30, se vor alătura pelerini din satele Ghidighici, Durleşti, Dumbrava şi alte localităţi din municipiu. La intersecţia ce duce spre Truşeni se vor alipi credincioşii din comuna Truşeni, iar la semaforul din or. Vatra pelerinii din Vatra şi Cojuşna.

La Mănăstirea Sireţi va oficiat un Te-Deum de mulţumire, după care va fi săvârşită slujba Privegherii. Va urma închinarea la sfintele moaşte şi o agapă creştină.

În seara zilei pelerinii vor reveni la Chişinău cu autocare comandate.

 

Doamne ajută!

 

Informaţii suplimentare la tel.: 022/577825     

 

FIE CA PRIN ACEST PELERINAJ SĂ PRIMIM BINECUVÂNTAREA DOMNULUI

ŞI SĂ AVEM PARTE DE ROADE DUHOVNICEŞTI.

CRUCII TALE NE ÎNCHINĂM, STĂPÂNE!