Săptămână consacrată Sf. Petru Movilă la liceul din capitală ce-i poartă numele

IMG_0097Între 13-17 ianuarie elevii de la Liceul ucrainean Petru Movilă din sectorul Botanica al capitalei au desfășurat ample activități consacrate marelui cărturar, ierarh și sfânt.

Manifestările au demarat cu ceremonia depunerii de flori la monumentul sfântului din centrul capitalei, după care a avut loc serviciul divin la biserica ce se ridică in cinstea acestuia în localitatea Dumbrava, Chișinău.
Au urmat concursuri, scenete, evocări, care s-au încununat vineri, 17 ianuarie, în cadrul unei întruniri festive. Astfel, au fost prezentate secvențe din viața și activitatea sfântului ierarh, vorbindu-se despre aportul său la dezvoltarea culturii și spiritualității creștin-ortodoxe din spațiul sud-est european.
La eveniment a fost invitat și părintele Octavian Moșin, cel care tocmai contribuie la edificarea unui sfânt locaș în cinstea marelui ierarh, referindu-se la unele aspecte ce țin de personalitatea elogiată. Totodata, din partea elevilor și a corpului profesoral a fost înmânată o sumă de bani adunată pentru lucrările de zidire a bisericii din Dumbrava.

Sfinte Părinte Ierarhe Petru Movilă, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!