Ce privilegiu, Maica lui Dumnezeu să fie şi Maica noastră

IMG_9284_797x598Biserica Ortodoxă se află astăzi în Duminica a 8-a după rusalii care a coincis anul acesta cu începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.

Fiind pe Cruce, Mântuitorul ne-a încredinţat Maicii Domnului. Hristos i-a spus ucenicului său iubit, Sfântului Ioan Evanghelistul: „Fiule, iată mama ta”, iar prin el, noi cu toţii am deveni fiii Ei. Ce privilegiu, Maica lui Dumnezeu să fie şi Maica noastră!

Dacă ne dorim cu adevărat ca Maica Domnului să ne fie Maică, atunci să o cinstim prin post, prin fapte bune, prin rugăciuni adresate ei, prin pocăinţă şi schimbarea vieţii.

Numai cel care n-a gustat din mila Maicii Domnului, care nu a simţit dulceaţa rugăciunii şi nădejdii, numai cel ce nu s-a bucurat şi nu a plâns cu Maica Domnului, cel căruia nu i s-a pătruns sufletul de durerea şi slava Crucii, numai unul ca acesta se va putea îndoi de ajutorul şi puterea Maicii Domnului!

În această zi de duminică la biserica „Sf. Petru Movilă” din localitatea Dumbrava a fost adusă spre închinare o copie a icoanei făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului de la Hârbovăţ, de care se vor putea bucura creştinii din această parohie pe durata întregului post.  În zilele de luni, miercuri şi vineri icoana va fi purtată pe străzile din localitate, precum şi în toate sectoarele vilelor până pe data de 27 august.

Doritorii de a primi icoana sunt rugaţi să ne telefoneze la nr.: 079481586 – preot Octavian

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.