Primele patru răstigniri resfinţite în raza Dumbravei

IMG_0498

Luni, 19 septembrie, de Sărbătoarea pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail au început slujbele de resfinţire a Troiţelor din Dumbrava şi sectoarele de vile din com. Truşeni.

În seara zilei, numeroşi credincioşi din Întovărăşirile Pomilegumicole „Odihna satului”, „Gladiola” şi „Grădina satului” s-au adunat la cele două răstigniri din teritoriu. De rând cu răstignirele au fost sfinţite şi casele unor gospodari stabiliţi recent cu traiul în aceste sectoare.

A urmat resfinţirea crucii de la intrarea în ÎP „Victoria”, instalată exact acum 7 ani. În această întovărăşire credincioşii şi-au serbat şi hramul. Astfel, după rugăciune a urmat o agapă creştină la sediul cârmuirii.

Dna Olga Cobeţ, preşedinte a ÎP „Victoria”, a primit în dar din partea bisericii „Sf. Petru Movilă” o icoană cu chipul Sf. Arh. Mihail şi Gavriil.

A urmat sfinţirea ultimei Cruci, la intersecţia străzilor Durleşti şi La răscruce din Dumbrava.

La fiecare răstignire s-au adunat zeci de oameni care locuiesc şi care au contribuit la ridicarea şi îngrijirea acestora.

Slujba de binecuvântare a acestor sfinţenii a fost oficiată de un sobor de preoţi şi cântăreţi în frunte cu părintele Octavian Moşin.