Ilie Delimarschi – omul faptelor concrete

Zilele acestea un vrednic dumbrăvean - Ilie Delimarschi - a ajuns la jumătate de secol de viaţă pământească. Este unul din primii locuitori ai satului nostru, care a pus umărul dintru început ca noua localitate să fie bine amenajată şi să arate gospodăreşte.

Ilie Delimarschi s-a născut în satul Hârtopul Mic din raionul Criuleni, acum un sfert de veac s-a căsătorit şi aproape două decenii împreună cu soţia Tatiana şi unicul copil, Andrei, s-au stabilit în Dumbrava.

De când îl cunoaştem pe Ilie mai mult este în drum decât acasă. A ales o bucată de pâine destul de amară, importând transporturi auto de peste hotare. O modalitate grea de a câştiga un ban, dar ceva care-i aduce atâta satisfacţie.

Fiecare călătorie este o modalitate de a vedea noi locuri şi de a comunica cu diferiţi oameni. Tot departe de casă îi apare un sentiment aparte, dar specific fiecărui om care are în suflet oameni şi locuri scumpe. Acest sentiment îl numim „dor” şi cu el revine de fiecare dată acasă şi la cei dragi.

Este un om al cuvântului şi al faptelor concrete. Nu preferă să vorbească multe şi mărunte, dar să tacă şi să facă. În acelaşi timp, are bun simţ al umorului, adesea venind cu expresii tăioase, dar cu atâta tâlc.

Întreaga familie Delimarschi a pus umărul la edificarea locaşului sfânt din Dumbrava. Mereu le-am simţit dragostea şi sprijinul, fapt pentru care le suntem profund recunoscători.

În aceste clipe de aleasă bucurie şi mângâiere sufletească, dorim tuturor membrilor casei să aibă parte de mai multă sănătate, linişte şu bucurii duhovniceşti.

Cu drag,

Preot Octavian Moşin