O splendidă răstignire în ÎP ”Meliorator”

Miercuri, 14 iunie, în sectorul de vile ”Meliorator” din comuna Trușeni a fost o adevărată sărbătoare de suflet. A fost sfințită o deosebită răstignire chiar în inima întovărășirii.

Serviciul divin a fost oficiat de către preotul-paroh din localitate Octavian Moșin, fiind ajutat de către protodiaconul Anatolie Cobzac, care urmează de curând să se stabiliească cu traiul tocmai în acest sector.

După slujba de sfințire a răstignirii, părintele Octavian a menționat următoarele:  ”După trei decenii de la înființarea ÎP ”Meliorator” tot mai multă lume se stabilește cu traiul în acest sector de vile. Este îmbucurător faptul că locuitorii se gândesc nu doar la propriile gospodării, dar și la ceva de suflet pentru întreaga localitate. Această Sf. Cruce este o  vie mărturie a credinței dumneavoastră și un simbol care va ocroti oamenii din acest sector.

Credem că această lucrare nu ar fi fost posibilă fără implicarea familiei Vicol, Ion și Maria, care au îndemnat lumea de bună credință să fie amenajat un loc aparte pentru această Răstignire.

Îl cunoaștem pe dl Ion Vicol în calitate de scriitor creștin, iar de acum înainte îl vom avea și drept ctitor al acestei Sf. Cruci. Nădăjduim, cu Doamne ajută și cu implicarea oamenilor de aici, să amenajăm pe acest loc un adevărat complex bisericesc, care ar include o fântână și un paraclis cu hramul în cinstea ”Sf. Ap. Andrei”. Un loc de rugăciune și de liniște sufletească”.

După cuvântul de învățătură, părintele a înmânat din partea parohiei ”Sf. Petru Movilă” diplome următorilor creștini implicați în realizarea acestei lucrări: Ion, Ciprian și Maria Vicol, Elizaveta și Ana Vulpe, Nicolae Bologan, Victor Savciuc, Dumitru Casapu și protodiac. Anatolie Cobzac.

Dl Ion Vicol a mulțumit părintelui din partea locuitorilor pentru grija sa părintească în această zonă vreme de mai bine de 15 ani, menționând că parohia ”Sf. Petru Movilă” din Dumbrava îi unește spiritual pe credincioșii din toate sectoarele de vile din comuna Trușeni.

Cu mesaje către cei prezenți au venit dl Constantin Munteanu, președintele ÎP ”Meliorator”, dl Dumitru Căldare, conf.univ.dr.hab., USM și dna Ana Vulpe, conf.univ.dr., Institutul de Filologie, AȘM.

Sărbătoarea a încheiat cu o agapă creștină.