Dumbrăvenii şi-au serbat hramul

mmiApărătorule și mărturisitorule al Ortodoxiei, luminătorule al neamurilor, fiule al Moldovei și Părinte al Ucrainei, Sfinte Ierarhe Petru, mult nevoitorule, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să ne apere credința și să mântuiască sufletele noastre. (Troparul sfântului)

Sărbătoarea hramului ne adună în acelaşi duh al rugăciunii, al trăirii clipelor de bucurie, când este proslăvit praznicul sau protectorul comunităţii. Hramul e prilejul comuniunii, împărtăşirii din cele dumnezeieşti şi apoi al comunicării cu semenii noştri.

Astfel, astăzi circa 80 de dumbrăveni s-au adunat în biserica din localitate, pentru a-l cinstri pe Sfantul Ierarh Petru Movilă, protectorul acestei localităţi.

Sărbătoarea a fost deosebită datorită soborului preoţesc, precum şi corului de bărbaţi  „Cavalerii armoniei” care au dat răspunsurile la strană, iar la final au venit cu un amplu program de urături.

Părintele Octavian Moşin, parohul bisericii i-a felicitat pe cei prezenți cu hramul localității și a venit cu un cuvânt de învăţătură despre sfântul prăznuit, Petru Movilă, mare ierarh și cărturar.
Enoriașii bisericii s-au bucurat de asemenea de colinda familiei părintelui Ioan Manole din parohia Zamcioji, Strășeni, venită cu cei patru copilași.

În această zi de bucurie să încercăm să fim mai senini şi mai vrednici de cele cereşti, să luăm aminte la viaţa sfântului nostru protector şi să încercăm să devenim mai îmbunătăţiţi lăuntric.

Sfinte Ierarhe Petru, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!