„Ferice de cei ce aud șoapta dulce a Duhului Sfânt.” Duminica Cincizecimii la Biserica ”Sf. Petru Movilă”


La 50 de zile după Paşti Biserica Ortodoxă sărbătorește Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea. La Biserica  ”Sf. Petru Movilă” din Dumbrava, slujba Sfintei Liturghii, urmată de Vecernia „Plecării genunchilor“, a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

În predica sa părintele paroh a menţionat că „Duhul Sfânt este aducător de lumină și de înțelepciune, încălzește, mângâie, alină… și ne ajută să ne ridicăm din tina păcatelor.  Însă e nevoie de o rugăciune sinceră și curată, dezinteresată și atunci Dumnezeu ne cercetează și ne ajută să depășim cadrul lumesc. Totul ar fi zadarnic fără intervenția lui Dumnezeu, fără mila și grija Sa. Viața nu are sens fără Dumnezeu”.

După Sfânta Liturghie, slujitorii au oficiat Vecernia de a doua zi, numită şi Vecernia plecării genunchilor. În cadrul căreia s-au citit din fața Sfintelor Uși cele șapte rugăciuni speciale, de invocare a Sfintei Treimi.

"Dumnezeule Sfinte Duhule, Carele tuturor împarți darurile Tale și toate le faci cu voia, suflă și întru noi Darul Tău cel purtător de lumină, ca să Te slăvim pre Tine, Cela ce ești lăudat împreună cu Tatăl și cu Fiul."