Susțineți lucrările de finisare a bisericii din Dumbrava!

La 7 iulie 2006 s-a pus prima piatră la temelia bisericii cu hramul ”Sf. Irh. Petru Movilă” din s. Dumbrava, com. Trușeni, Chișinău. De atunci și până astăzi s-au înfăptuit lucrările de edificare a sfântului locaș și a unui centru social pentru copii.

De doi ani se execută ample lucrări de finisare a acestor obiective.

În exterior: biserica a fost îmbrăcată cu piatră naturală extrasă de la cariera Brănești, se finisează soclul bisericii, care este din granit. A fost amenajată curtea bisericii, se finisează părțile laterale ale gardului din fier forjat, s-a construit un havuz și sistemul de iluminare al complexului bisericesc.

În interior: au fost tencuiți pereții bisericii de vară, a fost instalat sistemul de încălzire, electricitatea, sistemele de securitate împotriva incendiului, de alarmă, de supraveghere video, de sonorizare și de ventilare.

Se execută iconostasul și icoanele bisericii. Au fost comandate noi ferestre și uși.

Sfântul locaș a fost conectat la conducta de alimenatre cu gaze naturale. Se execută proiectul construcțiilor auxiliare ale bisericii: trapeză, chilii, depozite etc. Se adună bani pentru turnarea clopotului mare al bisericii, care va fi de circa 300 de kg.

Astfel, vă rugăm din suflet să ne susțineți în finisarea acestor lucrări, încât în anul viitor să începem și pictura murală. Totodată, din primăvară vor demara lucrările de amenajare a centrului social pentru copii.

Domnul să vă răsplătească mila!

 

Date bancare:

Biserica “Sfântul Ierarh Petru Movilă”,

Dumbrava, com. Truşeni

mun. Chişinău,

str. Sf. Irh. Petru Movilă, 37A,

MD-2071

Cod fiscal: 38584014

BC VICTORIABANK SA,

Filiala 17 Chişinău VICBMD2X457

MD91VI022241700000167MDL

Informații suplimenatre la nr. de telefon: 00373 79481586 – preot-paroh Octavian Moșin