Parohia Dumbrava în sprijinul nevoiașilor din Trușeni

Biserica ”Sf. Petru Movilă” prin Centrul Social ”Față către față” acordă sprijin mai multor familii socialmente vulnerabile. Astăzi, biserica noastră a pus la dispoziție transport și a jertfit produse alimentare pentru 9 familii din satul Trușeni.

Această acțiune este în parteneriat cu primăria comunei Trușeni, iar dna primar Stela Munteanu a mers personal pe la casele acestor familii, asigurându-le și cu alte bunuri și documentându-se privind starea de lucruri în aceste zile cumplite. Tot astăzi parohia a donat peste 100 de măști de protecție pentru policlinică, primărie și pentru mai mulți creștini din comună.

Este de menționat faptul că în comuna Trușeni 13 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar la 24 martie primăria a constituit Celula Teritorială de Monitorizare Permanentă a evoluției infecției COVID-19.

În componența Celulei a fost inclus și părintele Octavian Moșin, fiind responsabil de monitorizare și informare a locuitorilor din satul Dumbrava. La etapa actuală sunt 45 de persoane din Dumbrava și sectoarele de vile ale comunei sunt monitorizate la domiciliu.