“După credinţa voastră fie vouă”

IMG_9157Credincioșii din parohia „Sf. Petru Movilă” au participat duminică, 7 august 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu preotul paroh Octavian Moşin.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi pr. Octavian a vorbit despre învăţăturile Sfintei Evanghelii citite în Duminica a 7-a după Rusalii, a vindecării orbilor şi a unui mut de la Capernaum. Credinţa acestor oameni în Mântuitorul nostru Iisus Hristos, devine temeiul vindecării lor, iar noi toţi suntem chemaţi să depăşim orice teamă şi orice obstacol din viaţa noastră prin nădejdea în Domnul.

Totodată, părintele Octavian i-a îndemnat pe cei prezenţi la trăirea adevăratei credinţe, credinţei care ne îndeamnă la dragoste cu dăruire pentru Dumnezeu şi pentru aproapele.

Adesea oamenii care cunosc multe despre credinţă, cad în diverse extreme. Pe de o parte e o euforie duhovnicească, o abordare fariseică şi o mulţumire de sine, care nu ne permite să descoperim şi dragostea jertfelnică faţă de toţi şi faţă de toate. Astfel, cunoştinţa multă adesea îngâmfă,  iar dragostea zideşte. Omul nu preţuieşte cât ştie, ci preţuieşte cît oferă, cât dăruieşte… Chiar dacă nu cunoaşteţi prea multe despre credinţă, dacă aţi învăţat să iubiţi, să şţiţi că aţi învăţat credinţa, – a spus părintele Octavian Moşin.

Să tindem către o credinţă vie şi lucrătoare, o credinţă care ne vindecă pe noi înşine şi îi poate ajută şi pe cei din jur. Să ne ajute Dumnezeu să punem învăţăturile evanghelice atât în inimă, cât şi în trăirea noastră, ca să fim asemenea Mântuitorului întru smerenia şi discreţia Sa, să-I slujim Lui Dumnezeu şi aproapelui în viaţa aceasta, pentru ca să putem moşteni şi viaţa de dincolo.