Scrisoare ”deschisă” pentru tatăl meu, de ziua lui de naștere

Hands: dad and daughter

TATĂ – tăticul meu iubit,

Cred că a sosit timpul pentru această discuție.

N-am stat poate niciodată de vorbă așa, până în adâncul sufletului – așa a fost situația. Știi că am fost mereu un copil sensibil – prea sensibil poate – și mi-a fost greu să mă deschid, emoțional vorbind. Acum îmi iese de sub mână această scrisoare și simt că este momentul potrivit să ți-o dau – ca să putem, în sfârșit, tăia această distanță dintre noi. Vreau să fim iarăși împreună, așa cum sunt un tată și o fiică, în maturitatea lor.

Nu pot să te mint și să îți spun că am avut o copilărie perfectă. M-au durut multe lucuri și iată, tocmai am scris o listă lungă cu lucruri negative și am mototolit-o, o voi arde împreună cu copiii. M-a durut – dar a meritat – eliberarea pe care o simt e minunată!

Nu ai fost un tată perfect, așa cum nici eu nu sunt și nici nu voi fi niciodată o mamă perfectă – dacă am fi fost perfecți, cred că nu ne-am mai fi născut – n-am fi avut ce învăța, și orice experiență ne-ar fi fost în plus. ÎN SCHIMB, VREAU DIN TOT SUFLETUL SĂ-ȚI SPUN CĂ:

- ÎȚI MULȚUMESC, pentru că mi-ai dat viață, că sufletul tău a ales să fie în poziție de TATĂ al meu. VIAȚA este o mare binecuvântare și îți mulțumesc pentru că AI ALES să îmi dai șansa să o descopăr!

- ÎȚI MULȚUMESC că ai avut mereu încredere în mine - cu toate micile ”hârâieli” de moment pe care abia acum, ca părinte la rândul meu, le înțeleg.

- ÎȚI MULȚUMESC pentru că ai INVESTIT în noi - IUBIRE, cunoștințe, cărți, lucruri frumoase, muzică, culori, sunete, natură, TOT ce mi-ai dăruit, deschizându-mi ochii ca să le pot observa.

- ÎȚI MULȚUMESC PENTRU CĂ AI ALES SĂ EXIȘTI, să FII pe acest Pământ (deși Viața ți-a încercat această decizie de destule ori, chiar din primele tale zile de viață, când erai atât de plăpând încât nu se știa dacă vei supraviețui).

IUBESC parfumul tău, mirosul tău, IUBESC ceea ce EȘTI, IUBESC Lumina pe care o dăruiești Lumii întregi.

MULȚUMESC!

TE IUBESC!

IARTĂ-MĂ, pentru toate lucrurile pe care le-am făcut și ți-au provocat durere – mi-au fost necesare pentru a deveni ceea ce sunt acum.

 

LA MULȚI ANI, OM DRAG, LUMINĂ A LUMII!

EȘTI MINUNAT!

 

Cu iubire, X

20 martie 2018