Angela Onciu: ”Vine vremea când înțelegem că averea ne sunt urmașii”

Familia Onciu este printre primele familii care au pornit construcția unei case în noua localitate Dumbrava. Au urmărit cum crește un adevărat sector la periferia capitalei. Astăzi sunt mândri că au realizat visul unei familii – să-și vadă crescuți cei doi copii, Mircea și Lucia, și să vadă casa ridicată și amenajată. Asta e munca de trei decenii, de când sunt împreună.

Zilele acestea gospodina casei, Angela, a marcat jumătate de veac din ziua nașterii. Nici nu-i vine să creadă că viața se scurge atât de repede, dar nu în zadar, căci se văd în urmă roadele bune și binecuvântate.

Dialogând cu această minunată familie am aflat mai multe despre omagiată, cât și din viața și activitatea soțului Valentin și a celor doi copii, care-și fac studiile peste hotare.

”Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că îmi poartă de grijă pe parcursul întregii vieți. Cred că ne iubește Cel de Sus pentru că mereu am încercat să trăim după voia Lui. În casă am fost educați cu frică de Dumnezeu, ca aceeași trăire creștinească să fie în familia pe care o plămădim de când ne-am cununat. Drept răsplată am primit doi copii cuminți și ascultători, care ne bucură prin frumoasele realizări, avem un trai care ne permite să supraviețuim în aceste vremuri deloc ușoare. Niciodată nu cârtim, căci vorba proverbului: ”Nemulțumitului i se ia darul”.

Deși în viață nimic nu cade din pod și trebuie să muncești din greu, dacă ai credință în suflet și muncești cot la cot cu omul drag, izbutești mai multe decât crezi că poți dobândi de la viață”, ne-a mărturisit Angela Onciu.

Apoi am aflat că dânsa vine dintr-o frumoasă localitate Bucovăț din zona Strășeni, un sat prin care trece șoseaua spre Chișinău. ”Pe când eram acasă visam să mă ia cineva cu mașina spre capitală. Era o adevărată sărbătoare să ieși din sat la Strășeni sau la Chișinău”, ne spune A. Onciu.

Astăzi se vede împlinită că are o familie sănătoasă, iar fiecare membru știe de unde vine și cum să-și croiască viața mai departe. ”Vine vremea când înțelegem că averea ne sunt urmașii. Dacă nu investești corect în copii zădarnic trăiești!”, concluzionează omagiata.

Se mai bucură și de activitatea pe care o desfășoară mai bine de zece ani, organizând externarea solemnă a mamelor cu pruncii din Institutul Mamei și Copilului.

Soțul ei, Valentin, toată viața și-a consacrat-o slujirii în poliție, iar astăzi activează la o stație de control tehnic.

Copiii au depus eforturi să poate reuși la studii peste hotare. Sunt abia la început de cale și nădăjduiesc că vor izbuti să facă doar lucruri frumoase.

Uitându-te la această minunată familie, te bucuri că avem ”celule” ale societății care sunt sănătoase, dornice de viață și cu verticalitate.

Îi dorim atât oamgiatei Angela, cât și întregii familii Onciu, ani mulți, sănătoși și în paza Domnului.

A consemnat pr. Octavian Moșin