Sprijin financiar pentru biserica din Dumbrava

De un deceniu s-a stabilit o frumoasă colaborare între două instituții ce poartă același protector – Sf. Ierarh Petru Movilă. Este vorba de liceul teoretic din sectorul Botanica al capitalei și biserica în construcție din Dumbrava.

În preajma prăznuirii Sf. Petru Movilă în liceu se desfășoară campania de binefacere ”Drumul spre biserică”, în cadrul căreia profesori, elevi, părinți contribuie la edificarea sfântului locaș din Dumbrava. Astfel, cei legați de această instituție contribuie la diversele lucrări de ridicare și amenajare a bisericii.

Anul acesta, marți, 15 ianuarie, un grup de liceeni, în frunte cu profesorul de limba română Victor Nazare, a vizitat biserica, lăsând suma de bani acumulată în cadrul campaniei.

Părintele paroh Octavian Moșin le-a mulțumit celor prezenți pentru dragoste și contribuție menționând următoarele: ”An de an resimțim sprijinul celor de la Liceul ”Petru Movilă”. Am ajuns nu doar să ne cunoaștem. Ne susținem reciproc. Am participat la mai multe activități în cadrul liceului. Însă cel mai plăcut este faptul că printre enoriașii noștri se regăsesc elevi și profesori ai acestei instituții. Atâta cât durează lucrările de amenajare a sfântului locaș avem mare nevoie de acest ajutor, pe care îl primim constant către ziua prăznuirii sfântului nostru ocrotitor. Domnul să răsplătească jertfa celor care au contribuit pentru această casă sacră, ce deschide cerurile spre veșnicie”.