Biserica din Dumbrava nu este atât zid, cât comunitate

Cei care trec pe lângă biserica din localitatea noastră admiră acest edificiu monumental ce vrea să spargă cerul. O biserică suplă și zveltă, cu o clopotniță înaltă din care se vede fiecare casă din sat.

Crucile lasă prin umbre binecuvântarea Domnului asupra gospodăriilor, iar clopotele cheamă la rugcăciune fiece suflare creștinească.

Biserica nu este un simplu zid, dezbrăcat de suflete. Doar când se umple de lume dreptmăritoare își găsește rostul de casă a Domnului. Aici are loc întâlnirea sublimă a omului cu Dumnezeu, împărtășirea harului divin celor care cer cu umilință iertarea păcatelor, îmbrăcarea în haina virtuții și unirea cu Cel de Sus.

Parohia Dumbrava este o comunitate mică, însă bine închegată. Toți enoriașii se cunosc și comunică între ei. Se simt ca într-o familie extinsă. Îi unește același duh al credinței, al dragostei față de Domnul și față de aproapele. Asta o mărtusesc chiar cei care vin mai rar sau pentru prima oară: ”mă simt confortabil, ca acasă!”.

Totdată, pe acest loc binecuvântat de către Dumnezeu, vrem să fie nu doar bun prilej de rugăciune comună. Vrem sau nu, însă biserica din sat este unicul loc unde se pot întâlni, cunoaște și împrieteni oamenii din localitate. De asta ne bucurăm când apar și alte instituții publice: magazine, centre de artă, frizerii, unde oamenii se întâlnesc și au bun prilej de a interacționa.

La biserica noastră se încearcă stabilirea unor discuții tematice, desfășurarea cursurilor de stuidiere a limbii engleze, pelerinaje etc.

Nădăjduim că în viitorul apropiat își va deschide ușile și centrul social pentru copii, pe care l-am nimit ”Față către față”.

Vrem să fim o familie unită în Hristos și toate să le facem întru slava Domnului!