De astăzi Dumbrava un pic mai curată

Sâmbătă, 7 martie, în satul Dumbrava s-a desfășurat campania de salubrizare locală: ”Împreună salvează-ți comunitatea”. La inițiativa civică a organizației ”Hai Moldova” și cu susținerea administrației publice locale Trușeni, câțiva enoriași ai bisericii din localitate au răspuns îndemnului de a face satul mai curat.

Doamna primar Stela Munteanu a pus la dispoziție mănuși și saci, iar 10 voluntari, cu mic cu mare, au adunat zeci de saci cu gunoi de pe străzile Durlești și Sf. Ioan Botezătorul, precum și din preajma bisericii. Cei care au mobilizat voluntarii sunt dl Aurel Rusu, consilier, și dna Oltea Boldureanu. Transportul a fost asigurat de către dl Nicolae Bulat, consilier.

”Astăzi slujitori și enoriași ai bisericii din Dumbrava au ieșit să dea o lecție locuitorilor că în sat e mare nevoie de a păstra curățenia. Nimeni nu va veni să ne facă curat! Este ceva firesc: să păstrăm curățenia în localitate! Ceea ce m-a șocat, este faptul că în timp ce unii adunau gunoiul, alții demonstrativ împrăștiau alt gunoi la câțiva pași. Cred că mai urmează câteva lecții de bun simț, până când unii vor conștientiza că tot mai plăcut și sănătos e să ai o localitate curată. În acest sens le mulțumim tuturor persoanelor implicate în realizarea acestei lucrări atât de necesare”, a menționat preotul Octavian Moșin.

Următoarea zi de salubrizare va avea loc pe data de 11 aprilie, ora 12.00, înaintea Învierii Domnului.